Theaterboerderij Oosterwijtwerd

Het project

Aan de Schoolweg 2a in Oosterwijtwerd staat een prachtige driekaps boerderij. Momenteel is hier ‘Eetcafé de Boerderij’ gevestigd met restaurant en een eigen activiteitenprogramma. In de nazomer van 2024 is de locatie onderdeel van het theaterspektakel Zummerbuhne.
Voor de toekomst wordt gezocht naar een ondernemende partij die de boerderij verder wil ontwikkelen.

Interieur schuur (beeld: DAAD Architecten)

Ontwikkelen

Op verzoek van de huidige eigenaren van de boerderij heeft Roemte samen met architectenbureau DAAD verkend wat de ruimtelijke mogelijkheden zijn. Een groep enthousiaste meedenkers uit het dorp en vertegenwoordigers vanuit de cultuur-, toerisme- en recreatiesector hebben meegedacht over een nieuwe combinatie van functies voor de boerderij. Door haar ligging vraagt de locatie om een verbinding met het water. Op dit moment worden er middels reservering rondvaarten aangeboden naar de stad Groningen en naar Appingedam.
De drie schuren hebben elk een functie. Één deel is momenteel ingericht als café-restaurant. De andere twee delen zijn ingericht als schuur en worden gebruikt als opslag en voor kleinschalige evenementen en bijeenkomsten.
Het totaal te ontwikkelen perceel is 2,35 hectare groot. Het bruto vloeroppervlak van de boerderij beslaat in totaal 2140m2, verdeeld over 2 verdiepingen.

Mogelijkheden voor ontwikkeling: oud - nieuw (beeld: DAAD Architecten)

Financieren

Roemte begeleid en financiert ambitieuze projecten rondom vastgoed. Voor de aankoop en verbouw van de cultuurboerderij in Oosterwijtwerd kan een financieringsaanvraag worden gedaan bij het Roemte fonds. Meer informatie hierover vind je op de website www.roemtegroningen.nl

Ben jij de ondernemer die dit project gaat ontwikkelen? Stuur ons dan een mail waarbij je ingaat op onderstaande vragen.
Vraag 1: Heb je een eigen onderneming? Zo ja, in welke branche ben je actief?
Vraag 2: Vanuit welk idee zou je de cultuurboerderij willen ontwikkelen?
Vraag 3: Hoe ver ben je met het ontwikkelen van dit idee?

Meer informatie over Eetcafé de Boerderij vind je op hun website: www.eetcafedeboerderij.com

Banner 'Cultuurboerderij zoekt ondernemer' (Ontwerp: SHOOT Media)
Meer weten over dit project?

Mail Erik: erik@roemtegroningen.nl

Bel Erik: 0610721957

Expertises: Conceptvorming, Gebiedsontwikkeling, Planologie