Wij
scheppen Roemte.
Roemte Wie wie zijn

Wie we zijn.

Waar Roemte komt ontstaat beweging. Een jonge, creatieve organisatie met een positieve houding. We hebben kennis over herbestemmen, financiering, kunst- en cultuurprogramma’s, sociale projecten, bouwkundige vraagstukken en erfgoed.

Leningen en begeleiding

Roemte is een stichting die samen met jou je project concreet maakt. We lenen niet alleen geld uit, maar kijken wat jouw plan nodig heeft. Roemte onderscheidt zich door op te pakken waar de markt niet in voorziet. In de vorm van een lening, meedenken en het verbeteren van zowel de plek als het project. Roemte kan ook panden voor je aankopen, je project aansturen of je netwerk verbreden.

Selectie

Het Roemteteam begeleidt je bij het realiseren van je project. Om te beoordelen of het project bij Roemte past toetsen we het aan ons Investeringsreglement en leggen we het voor aan onze Investeringscommissie. Na hun positieve advies kunnen we een lening verstrekken voor het plan. Onze Raad van Commissarissen controleert de directie en ziet er op toe dat we onze doelstellingen navolgen.

Het team.

Bij Roemte werken mensen vanuit verschillende expertises aan het ontwikkelen en financieren van jouw project in de provincie Groningen.
Tycho stagiair Roemte
Tycho Bakker
Stagiair
Karina Bakx Roemte
Karina Bakx
Projectleider
Hennie van Beek Roemte
Hennie van Beek
Fondsenwerver & projectleider
Errit Bekkering Roemte
Errit Bekkering
Directeur-bestuurder
Clemens Gielingh Roemte
Clemens Gielingh
Projectleider
Mandy La Roemte
Mandy La
Junior projectleider
Sonja Meetsma Roemte
Sonja Meetsma
Junior projectleider
Ragnhild Mulder Roemte
Ragnhild Mulder
Bureau-ondersteuner
Lotje Paauwe Roemte
Lotje Paauwe
Projectleider
Henriët Veen Roemte
Henriët Veen
Office Manager
Durk de Vries Roemte
Durk de Vries
Junior projectleider
Investeringscommissie
Reint Brondijk
Mare Kiers
Klarien van der Meulen
Raad van Commissarissen
Elles Bulder
Emme Groot
Sjoukje Veenema

Over ons ontstaan

De bijdrage van Nationaal Programma Groningen geeft Roemte een unieke kans om in de periode 2022-2052 vanuit een revolverend fonds aanjager te zijn van inspirerende projecten. Door de bijdrage van 22,7 miljoen te gebruiken als lening kan het geld meerdere malen in worden gezet. Het komt immers uiteindelijk weer terug op de bankrekening van Roemte waardoor er een volgend project mee ondersteund kan worden.

Vanwege de aardbevingsproblematiek in Groningen ontstond het Nationaal Programma Groningen een programma waarbij het Rijk meer dan een miljard euro heeft uitgetrokken voor het verbeteren van de leefbaarheid in de provincie Groningen. Uit de ideeën van 900 Groningers voor het programma Toukomst werd een selectie gebundeld tot projecten die bijdragen aan de toekomst van hun provincie. Roemte is uiteindelijk voortgekomen uit de ideeen en projecten voor Toukomst.

Contact team Roemte
Meer weten? Neem contact met ons op
Maak een afspraak